Gold behandling

Gyllene lyster med GULD

Guld är inte enbart en symbol för lyx när det handlar om materiella rikedomar. Även skönhetsmässigt har den vackra metallen använts för sina förskönande egenskaper. På sistone har guld även börjat användas för ansiktsbehandlingar. Att guld har en fantastisk inverkan på huden har historiskt varit nästintill en självklarhet i olika länder och världsdelar. Rent guld användes redan på Kleopatras tid för att bibehålla ungdomlig hy. Det sägs till och med att Kleopatra, som delvis var känd för sin skönhet, sov med guldmask varje natt. Guld sägs också ha använts för att behandla hudproblem, vilket visat sig fungera även idag.

– Vi har till exempel kunder med rosasia som har använt våra Yellow Rose-produkter, och som för första gången blivit förbätrat både rodnad och torrhet. De är helt överlyckliga, berättar kosmetologen Victoria Grepo som driver salongen och den tillhörande skönhetsskolan.


Inom den moderna hudvården har användandet av guld legat i glömska. En orsak är att guld är svårt att lösa upp för att kunna ha någon effekt. Men numer finns en ny unik metod, där en ultrasonisk ångmaskin används för att guldet ska kunna tränga ner i huden och göra sin goda verkan. En Golden Linebehandling innefattar en njutbar stund där olika serum, krämer och masker används och alla med någon form av guldextrakt som bas. Under behandlingen placeras även 23 karats guld på huden. Sedan används ångan för att lösa upp guldet som varsamt masseras in i huden. Något som guldet bidrar till är att bromsa nedbrytningen av kollagen, förhindra slapp hud, stimulera celltillväxten och ger en lysterhöjande effekt. Guld förebygger dessutom uppkomsten av fina linjer och rynkor.

Yellow Rose är den professionella hudvårdsserien som används i behandlingarna, vilken utformats med ett vetenskapligt förhållningssätt i grunden. De kosmetiska produkterna härstammar från Grekland och företaget som startade på 60-talet är fortfarande ett blomstrande familjeföretag. Hos Victoria Grepo-akademin kan du som konsument köpa alla produkterna, men de fungerar även som återförsäljare till olika skönhetskliniker – där Victoria hoppas att fler ska upptäcka produkternas kvalitet och potential. Victoria har drivit sin klinik och skönhetsskola under fyra  års tid och hon letade länge efter nya och effektiva hudvårdsprodukter innan hon hittade Yellow Rose. Hon beskriver att det finns många som håller måttet, men att det var något speciellt med just dessa produkter.

– Jag kände bara, wow! De ger tydlig förbättring med mer lyster i huden och uppstramad effekt. Jag är 37 och vill fortsätta att bevara min ungdomliga hy och se fräsch ut – utan operationer, botox eller fillers. Man får en extra lyxig helhetsupplevelse och av min erfarenhet passar detta extra bra för just Östermalmsbor.


I dagsläget säljs och används Yellow Rose bland annat i den egna salongen samt på en Östermalms-klinik, produkterna finns även att köpa via www.yellowrose.se samt salongens egna webbshop. Utöver den lyxiga känslan och det effektiva resultatet innehåller produkterna över 3 000 ekologiska ingredienser som alla verkar för extra välmående för både dig och din hy. Oavsett dåtid eller nutid ligger det i många kvinnors intresse att förbli vackra, vilket bland annat kan starta med denna guldkantade och hudföryngrande behandling.

Victoria Grepo Akademin är skönhetssalong och skola var du kan gå kurser i fransförlängning, microneedling, hyaluron pen, plasma pen och plasma dusch samt kosmetisk tatuering och microblading.

www.victoriasakademin.com

www.yellowrose.se

www.bbglow.se