Huduppstramning med cold plasma-behandling

En cold plasma-behandling kan göra underverk i ditt ansikte såväl som på din kropp. Behandlingen är ett resultat av en komplex metod som kan hjälpa till reducera akneärr, strama upp hud och stimulera hudens kollagen. Cold plasma-behandlingar har, tack vare de fantastiska resultat som de skapar, blivit en oerhört populär behandlingsmetod. Vi berättar mer om metoden, och när man kan använda den för att nå önskade resultat.

 

Vad är en cold plasma-behandling?

En cold plasma-behandling innebär att man med hjälp av en plasmapen gör en så kallad kontrollerad skada på huden. En plasmapen genererar energi som bildar ozon på hudens ytskikt. Vid behandlingen ges cellerna energi vilket resulterar i en höjd cellspänning. Metabolismen hos cellerna aktiveras och intensifieras vilket ger många fördelar inom en mängd olika områden. 

 Cold plasma före och efter

En cold plasma-behandling stimulerar hudens kollagen som kan liknas vid hudens eget lim. Alltså det protein som håller huden stram. Behandlingen kan bland annat användas till att jämna ut hudyta, ge ett föryngrat utseende och strama upp slappare områden. 

 Cold plasma behandling före och efter

Så utförs en cold plasma-behandling

Före en cold plasma-behandling lokalbedövas huden för området som ska behandlas med en bedövningskräm. Därefter för den legitimerade behandlaren handstycket över området och riktar den plasmapen som används mot rynkor, ojämn hud eller pigmentfläckar beroende på hur patientens önskemål ser ut. Under behandlingen kan patienten känna en varm känsla som inte är obehaglig eller smärtsam. 

 

Vilket resultat kan du vänta dig?

Efter behandlingen kan man få små sårskorpor, det är helt naturligt och någonting som läker fort. Vilket resultat du kan förvänta dig är individuellt och beror på hur behandlingsområdet såg ut innan och vilka förutsättningar man har. En cold plasma-behandling är dock mycket effektiv mot flera typer av oönskade ojämnheter i huden. För bästa önskvärda resultat är flera behandlingar oftast nödvändigt. Och precis som nämnt beror antal behandlingar på flera faktorer, såsom hudens ålder. Vanligtvis är 1-3 behandlingar att föredra, vid större eller svårare behandlingsområden kan man dock behöva göra ett par fler. 

 

Cold plasma behandling

Med en cold plasma-behandling kan du få fantastiska resultat som förr inte var möjliga utan större ingrepp. Tekniken och metoden är välbeprövad och blir mer populär för varje år. 

 

Det här kan behandlas med cold plasma:

 • Ojämnheter i huden
 • Akneärr
 • Pigmentering
 • Förslappad hud i exempelvis ansikte
 • Håravfall
 • Rosacea 
 • Åldersfläckar
 • Bristningar

 

Frågor och svar om cold plasma-behandling

Kan man behandla områden med mycket bristningar med cold plasma?


Cold plasma är en mycket bra metod för att reducera bristningar. I de fall då bristningarna är många kan fler behandlingar krävas, men av dessa kan man vänta sig strålande resultat. 

 Cold plasma behandling runt ögon

Är cold plasma en bra behandling för att få bort slapp hud runt ögonen?

Absolut. Cold plasma stimulerar cellernas kollegen och är en perfekt behandling för huduppstramning. 

 

Cold plasma behandling runt ögon

 

Får man några ärr av behandlingen?

Nej. Efter behandlingen kan man få små sårskorpor, dessa läker av sig själva och när de är läkta lämnas inga ärr kvar. 

 

Hur snabbt syns resultatet?

Resultat av en cold plasma-behandling syns direkt. Däremot syns slutresultatet efter några månader. 

 

Kan både områden på kroppen och i ansiktet behandlas med cold plasma?

Cold plasma lämpar sig både för kroppen och ansiktet vilket gör att behandlingen är mycket populär eftersom den verkar på många olika områden samtidigt som den är skonsam.

 

Behandlingsområden:

 • påsar under ögonen,
 • “kalkonhäng”
 • “hamsterpåsar” på halsen och kinderna
 • kinder om det är slapp hud,
 • korrigering av djupare rynkor, fina linjer och ojämn hy.
 • korrigering av ärr, bristningar, milier, gropar och ojämnheter på kroppen.
 • korrigering av åldersfläckar, pigmentfläckar och brustna blodkärl.

 Cold plasma behandling kalkonhals

 Fördelar:

 

 • Snabb återhämtning. 
 • Ingen risk för ärr 
 • Ingen risk för att ta bort för mycket hud.
 • Hudkvalitén på det behandlade området stärks upp med stark stimulering av kollagen produktion.

 

Skillnaden mellan Cold Azon plasma behandlingar med och utan skorpa?

 

Plasma Dusch och Cold Plasma Behandling är två olika tekniker som använder plasmateknologi, men de har olika tillämpningar och syften.  

Plasma Dusch behandling:

 

Syfte: Plasma Dusch används ofta för att behandla huden på ett ytligt plan och ge den en fräsch och ungdomlig lyster.
Funktion: Den genererar en fin dusch av kall plasma som appliceras över hudytan. Det kan hjälpa till med hudförnyelse, förbättra hudstrukturen och minska synliga tecken på åldrande.
Fördelar: Mjukare och mildare än vissa andra plasmabehandlingar, vilket gör den lämplig för dem som söker en mild uppfräschning.

Cold Plasma Behandling:

 

Syfte: Cold Plasma Behandling används för att penetrera djupare lager av huden och adressera specifika hudproblem som acne, pigmentering, rynkor och lös hud.
Funktion: Den omvandlar gaser i luften till kall atmosfärisk plasma, vilket appliceras på huden. Det stimulerar cellregenerering, ökar produktionen av kollagen och har fördelar för olika hudtillstånd.
Fördelar: Starkare och djupare effekt, vilket gör den mer inriktad på att behandla specifika hudproblem och ge långsiktiga resultat.
Cold plasma behandling

Skillnader:

 

Användningsområde: Plasma Dusch används mer allmänt för att ge huden en frisk lyster, medan Cold Plasma Behandling är inriktad på att behandla specifika hudproblem.
Effekt: Cold Plasma Behandling har oftast en starkare och djupare effekt på hudens struktur och problemområden jämfört med Plasma Dusch.
Målgrupp: Plasma Dusch kan vara mer lämplig för dem som söker en mildare uppfräschning, medan Cold Plasma Behandling kan vara mer passande för dem med specifika hudproblem.
Valet mellan Plasma Dusch och Cold Plasma Behandling beror på dina individuella behov, önskemål och de hudproblem du vill behandla. En professionell hudvårdsspecialist kan ge råd om vilken behandling som bäst passar dina mål.

  Vi har flertal före och efter bilder på instagram @victoriagrepo_akademin

Cold plasma-behandlingar potentiella fördelar:1. Kollagenstimulering: Cold plasma kan stimulera produktionen av kollagen, vilket är ett protein som bidrar till hudens elasticitet och fasthet. Detta kan minska synliga tecken på åldrande, som rynkor och fina linjer.

2. Antiinflammatoriska egenskaper: Cold plasma har antiinflammatoriska
egenskaper, vilket kan vara fördelaktigt för att minska rodnad och irritation i huden.

3. Sårläkning: Det finns forskning som antyder att cold plasma kan främja snabbare sårläkning. Det används ibland inom medicinsk behandling för att stödja läkningsprocessen.

4. Bakteriedödande effekter: Cold plasma kan ha antibakteriella och antivirala egenskaper, vilket kan vara användbart för att bekämpa hudinfektioner och förbättra hudens övergripande hälsa.

5. Kollagenremodelering: Utöver att stimulera kollagenproduktionen kan cold plasma även vara involverat i processer som kollagenremodelering, vilket kan förbättra hudens struktur.

6. Förbättring av hudens utseende:  Användare rapporterar ibland förbättringar av hudens textur, ton och lyster efter cold plasma-behandlingar.

Viktigt är dock att notera att mer forskning behövs, och individuella resultat kan variera. Det är också viktigt att genomföra sådana behandlingar under professionell övervakning för att undvika eventuella risker och biverkningar.

Plasma Dusch behandling

Cold plasma-behandlingar har vissa  potentiella risker och biverkningar som bör beaktas. Här är några av dem:


1. Brännskador: Felaktig användning av cold plasma kan leda till brännskador på huden. Det är viktigt att behandlingen utförs korrekt av kvalificerad personal för att undvika sådana skador.

2. Rödhet och Irritation: Eftersom cold plasma kan vara kraftfullt kan det orsaka tillfällig rodnad och irritation på behandlingsområdet. Detta kan vara en normal reaktion, men det är viktigt att övervaka symtomen och kontakta om de blir allvarliga.

3. Känslighet: Vissa personer kan vara mer känsliga för cold plasma-behandlingar än andra. Personer med känslig hud eller vissa medicinska tillstånd kan uppleva obehag eller negativa reaktioner.

4. Resultatvariationer: Individuella resultat kan variera, och vissa personer kanske inte upplever de önskade fördelarna med behandlingen.

5. Kontraindikationer: Det finns vissa kontraindikationer för cold plasma-behandlingar, och de kan vara olämpliga för vissa personer, inklusive gravida kvinnor och personer med vissa hudtillstånd. Det är viktigt att rådgöra med en professionell för att avgöra om behandlingen är lämplig för ens specifika situation.

Innan du genomgår någon form av plasma-behandling är det viktigt att konsultera med oss för att få en personlig bedömning och
förstå eventuella risker som kan vara förknippade med din specifika hudtyp och hälsa.

INFO

- Vi ber dig vara på plats 10 minuter innan inbokad behandlingstid.

- Vi tar inte emot dig om du är försenad mer än 15 min.

- Meddela redan vid bokningstillfället om du har några medicinska besvär, allergier eller tar några mediciner.

- Behandlingar rekommenderas ej vid förkylning, feber, inflammationer eller graviditeten.

- Eventuell av- och ombokning måste ske senast 24 timmar före bokad behandling annars utgår full debitering.

- Åldersgräns för behandlingar är 18 år.

Boka tid
Plasma dusch behandling på Victoria Grepo Akademin i Stockholm