Vad är 7D HIFU behandling?

Hög Intensivt Fokuserad Ultraljud av 7 generation (7D HIFU) är ett icke kirurgiskt lyft för att strama åt lös hud i ansikte och kropp eller reducera fet. Den passar för alla hudtyper för både män som kvinnor.

HIFU levererar fokuserad ultraljud till huden och underliggande vävnader för att stimulera egen kollagen och elastin produktion för att sedan producera nya starkare fibrer. Med tiden utvecklas HIFU maskiner och nu använder vi 7D HIFU.

7D HIFU är mikro- och makro fokuserad ultraljudsmaskin (MMFU) är vidareutvecklad HIFU modell och är mera effektivare, snabbare och gör mindre smärta jämfört med äldre HIFU modell. 7D HIFU fokuserar på flera hud djuphet för att leverera hud uppstramning, lifting eller fettreducering. Det finns unika 2 mm djup patron som används på hela kroppen för hudåtstramning och fettreducering samt på bristningar och akne ärr för att förbättra huden.

Hur går HIFU behandlingen till med 7D HIFU?

Man börjar alltid först med en konsultation för att säkerställa att kunden är mottaglig för behandlingen och inte har sjukdomar som hindrar behandlingen. Terapeuten kan markera behandlingsområdet och ett speciellt ultraljudsgelé appliceras först på huden för att leda in det högintensiva ultraljudet ner till hudens nedersta lagen. Hifu stimulerar den egna kollagen och elastin produktion. Vissa patienter kan uppleva en viss smärta/obehag. Terapeuten kommer att arbeta med dig för att göra upplevelsen så bekväm som möjligt.
Varje behandlingar tar 15 till 75 minuter. Man kan känna av ett lätt stickande eller värme under huden.

Du ska vara frisk. Du får inte ta filler, botox eller nån laser behandling 2 veckor innan eller efter 7D HIFU. Direkt innan 7D Hifu behandling undvik intag av alkohol, kaffe eller andra drycker som innehåller koffein. Koffein erriterar nervsystem och du blir mer känslig. Undvik ta blodförtunnande mediciner direkt innan behandling.

Varför använder vi inte 9D HIFU?

9D Hifu är samma technology som 4D Hifu. I 9D Hifu plaserades alla varianter av hantag som fanns i 3D och 4D Hifu samt LipoSonic. Vi väljer arbeta med 7D Hifu technology som har ca 8gg starkare energy impuls än den äldre generation. 

Vilka områden kan behandlas med 7D HIFU?

Sedan 2012, har Hifu snabbt ökat i popularitet världen över som en avancerad icke- invasivt estetiskt åtgärd mot åldrande.

Behandling är FDA-godkända för hudåtstramning och fettreducering. HIFU-behandling är en av de mest populära och utvecklade metoder som finns i nuläget. Vanliga behandlingsområden är:

 • Panna
 • Kinder
 • Hals
 • Kropp
 • Man kan behandla både ansikte och kropp där lös hud framträder.
 • Området precis under ögonbrynen (ej locken på ögonen) och hela nedre ögonlocken.
 • Det är även möjligt att effektivt behandla envisa fettdepåer och celluliter genom att gå ner 6 - 13 mm under huden och reducera fettet och strama åt huden samtidigt.
 • Vaginal föryngring och åtstramning
 • inkontinens 

Hur många HIFU behandlingar behövs för att uppnå resultat?

De flesta personer behöver endast en enda behandling för att strama åt huden på ansiktet med HIFU, dock beror på ålder och hudens tillstånd flera behandlingar bör göras med ca 3-6 månader mellanrum. Uppräppande behandlingar beror på hudenstillstånd.

I vissa fall om huden är väldigt lös eller kund 50+ kan behandling upprepas offtare för att öka cellkoagulering. Din hud kommer att fortsätta producera frisk kollagen under ett år. Efter det kan du fortsätta touch-up behandlingar. Rådfråga din terapeut vad gäller dig. Boka kostnadsfri konsultation. Med varje besök händer positive skillnaden i huden. Antal behandlingar kan beror på vad man har och vad man vill uppnå. Vid olika hudtillstång rätt hudvårt kan göra mycket viktig påverka.

Vad händer efter HIFU behandlingen?

Rodnaden och svullnaden som kan uppkomma hos visa personer gå över under några timmar. Kollagenproduktionen kommer starta efter bara en behandling med resultat som framträder under de följande månaderna. Din hud kommer att bli friskare, starkare utan naturliga drastiska förändringar. Huden fortsätter föryngras och uppstrammas dag efter dag upp till ca 6 -12 månader. 

När ser man resultat efter HIFU behandling?

Det första resultatet kan upplevas direkt efter behandlingen och huden känns genast stramare, men kollagen och elastin produktionen pågår upp till 6 månader vilket krävs för att huden ska återställa nya och starkare kollagen och elastinfibrer. Efter ca 4-6 månader kan man se det slutgiltiga resultatet. 

Dina ögon kommer att se mer öppnare ut och du kommer ha bryn med mer lyft och ha fina mjuka linjer. På grund av att din hud producerar elastin och kollagen, kommer din hud kännas mjukare och fastare.

Om du inte tror att du behöver operation ännu eller helt enkelt inte gillar tanken, kan 7D HIFU vara den naturliga ansiktslyftningen eller det naturliga hälsolyftet för dig. Vid behandlingen av halsen kan behandlingen upprepas med 1-3 månader emellan beror på egna förutsättningar. Fråga råd hos din terapeut vad gäller dig.

Indikationer för behandling:

 • Lösa nackveck
 • Hängande hud, särkilt runt munnen
 • Tunn, torr hud
 • Fina linjer och rynkor
 • Mindre rodnad och torrhet
 • Ojämn hudton och struktur
 • Stora porer

Hur länge varar resultatet efter 7D HIFU behandling?

Detta varierar från person till person och beror på ålder, medicinering etc. Det kan hålla upp till några år. Rådfråga din terapeut vad gäller dina förutsättningar beror på din önskad resultat.

Finns det några biverkningar eller risker med HIFU behandlingen?

HIFU är en icke kirurgisk och icke invasiv behandling som ej kräver återhämtningstid.

HIFU är en mycket säker metod som inte ger bestående biverkningar den har använts världen över och flera hundratusentals behandlingar har gjort den till en säker behandling.

Normala biverkningar är en rodnad, lite svullnad och lite obehag eller smärta som kan kännas under pågående behandling som avtar väldigt fort efter behandlingen.

Rodnaden och svullnaden samt stickningar kan hålla i sig i några timmar och försvinner för det mesta under samma dag. Detta är en bra indikation på att kollagen processen har påbörjats.

Vilka kan behandlas med 7D HIFU?

Alla hudtyper både män och kvinnor kan genomföra behandling med HIFU. Dock ej gravida, epileptiker eller personer med pacemaker.

Hur länge pågår en 7D behandling?

Beroende på vilket område som ska behandlas varar en behandling från 15-90 minuter. 7D HIFU är mer fokuserad och snabbare än 3D eller 4D Hifu.

HIFU eller Kirurgi?

Både HIFI och kirurgiska lyft stramar åt lös hud på ansikte och kropp. Skillnaden är att med HIFU finns inte biverkningar som uppstår vid kirurgiska behandlingar. Beror på åldern och egna förutsättningar hur många HIFU behandlingar ska behövas för dig.

HIFU är det närmaste icke invasiva metoden där resultaten kan jämföras med kirurgiska ingrepp.

Kan man åtstrama huden på kroppen med 7D HIFU?

Ja, med 7D HIFU kan man även arbeta med hudåtstramning och fettreducering.

Vissa personer som inte har mycket fett utan mera lös hud kan välja endast HIFU hudåtstramning. På vår instagram konro @victoriagrepo_akademin hittar du flertal före och efter bilder.

Bättre Resultat som håller längre

Som man kan se ovan så penetrerar HIFU fokuserad energy till djupare hudlager än t.ex IPL eller laser gör vilket egentligen är samma hudlager som läkare vid kirurgiska ingrepp skär. Här kan liknande metod uppnås utan att behöva skära loss huden utan genom direkt penetrering via HIFU.

HIFU ger alltså mycket bättre resultat än övriga ovannämnda metoder.

SMAS Teknologin! I visa länder hette Hifu behandling Smas Lift.

SMAS är samma lager av vävnad som läkare drar åt vid t.ex ett ansiktslyft.

HIFU är det enda icke kirurgiska metoden som kan nå ner till samma hudlager som kirurger använder

Exempel på hudåtstramning resultat direkt efter behandling. Efter behandlingen fortsätter resultat utvecklas. 

Permanent fettreducering med 7D Hifu.

Vad är 7D HIFU?

7D HIFU är mikro- och makro fokuserad ultraljudsmaskin (MMFU) är vidareutvecklad HIFU modell och är mera effektivare, snabbare och gör mindre smärta jämfört med äldre HIFU modellerna.

7D HIFU fokuserar på flera hud djuphet för att leverera hud uppstramning, liftning eller fettreducering. Det finns unika djuphet på 2 mm som används på hela kroppen samt på bristningar och akne ärr.

Med 7D HIFU Kollagenet stimuleras av ultraljud vågorna med rätt anpassad program och rätt djuphet. Detta ger ökad elasticitet och fasthet i huden. Vi arbetar på 2-4 djuphet beror på behov.

Det är lika bra att behandla fettdepåer på olika område på ansikten eller kroppen.

Rekommenderas:

 • återfukta hud extra med serum/kräm/olja i några dagar innan behandling.
 • dricka mera vatten några dagar innan behandling.

Hur går behandlingen till?

Terapeuten börjar alltid först med en konsultation för att säkerställa att kunden är mottaglig för behandlingen och inte har sjukdomar som hindrar behandlingen. Terapeuten markerar och mäter fettmängden på området som ska behandlas sedan appliceras ett speciellt ultraljudsgelé på huden för att leda in det hög intensiva fokuserade ultraljudet ner till hudens fettcells lager på ett valt djup för att direkt förstöra fettcellerna.

Vad ska man tänka på innan 7D Hifu behandlingen?

Innan behandlingen bör man inte konsumera alkohol och blodförtunnande mediciner. 

Hur fungerar 7D Hifu fettreducering?

7D Hifu penetrerar hög intensiv fokuserad ultraljud genom samtliga hudlager och direkt till fettcells lagret och orsakar en direkt koagulering av fettcellerna (omedelbart under behandlingen en del av uta krymper).

Vad händer efter behandlingen med HIFU?

De koagulerade(permanent) fettcellerna tas bort av kroppens naturliga lymfsystem. Lymfkärlen tar hand om de förstörda fettcellerna och transporterar de ut ur kroppen. Denna process tar ca 8-12 veckor.

Fettet från fettceller omvandlas till triglycerider och vatten som tas om hand av kroppen blodsystem och förbrukas av kroppen som energi.

Eftersom fettcellerna är förstörda och innehållet förbrukas av kroppen kan inte fettet lagras i det behandlade området igen. Men det är viktigt att tänka på att underhålla resultatet.

Vad ska man tänka på efter behandlingen med 7D HIFU

Det är mycket viktigt att dricka mycket vatten gärna med citron i och minska på kolhydratintaget eller kaloriintaget i ca 1-2 veckor efter behandlingen så kroppen kan ta upp de frigjorda fettet som energi och förbruka den genom det normala fett förbrukning systemet ut ur kroppen. Detox te rekommenderas.

Vem är en bra kandidat för Hifu Fettreducering

Både män och kvinnor kan genomgå behandling med Hifu. De bästa kandidater är personer som är aktiva och i sin målvikt eller nära sin målvikt med överflöds och envisa fettdepåer. Man ska helst ha ett bmi lägre än 30.

Vilka resultat kan man förvänta sig efter en HIFU fettreducering behandling?

De flesta kan se mätbara resultat omedelbart efter behandling, eftersom Hifu omedelbart förstör fettcellerna minskar antalet fettceller direkt under behandlingen. Fettminskingen pågår i flera veckor till efter behandlingen och ett slutresultat kan komma 3-6 månader efter den totala behandlingen.

Hur lång tid tar en 4D Hifu jumfört med 7D Hifu fettreducering behandling?

En hifu fettreducering behandling med 4D 60 minuter bokningstid för ett område. 7D HIFU 45 min bokning tid per område. Under den tiden skriver du avtal, vi tar före och efter bilder och betalningen.

Hur många områden kan man behandla?

Max 3 områden men bäst är ett område i taget och efter 2 veckor välja nytt område så kroppen får tid att bearbeta de förstörda fettcellerna och förbruka energin från fettcellerna.

Eftersom Hifu kan nå ner till de djupare lager under huden förstör den en större mängd fettceller jämfört med andra metoder för fettreducering.

Hur känns behandlingen med 7D HIFU fettreducering?

II stort sett kan man säga att behandlingen är smärtfri på kroppen, eftersom hifu når direkt ner till fettcellerna och inte till huden känns behandlingen mycket lite eller inte alls.

När man däremot arbetar med Hifu hudåtstramning kan behandlingen kännas lite mer intensiv och en varm stickande känsla förekommer då, men de flesta klarar av den. Behandlingen med 4D HIFU kändes mera än med 7D HIFU. Ingen Alvedon eller bedövning behövs före behandling.

Finns det några biverkningar?

Alltid innan behandlingen görs en konsultation för att säkerställa att kunden kan göra behandlingen, vad gäller hifu fettreducering är det mycket minimala biverkningar såsom svullnad och rodnad som kan förekomma efter behandlingen detta avtar i stort sett samma dag efter behandlingen.

Kan man gå ner i vikt efter en 7D Hifu behandling

Nej, Hifu fungerar inte som en viktminskningsmetod men det har hjälpt många att komma igång med sin viktminskning genom att påbörja en hifu behandling som ökat motivationen till viktnedgång eftersom mätbara resultat syns för de flesta direkt efter en behandling.

Hur många behandlingar behöver man för ett område med 7D Hifu?

De flesta behöver 1-3 behandlingar på samma område för att uppnå fina resultat, har man lite extra övervikt kan man göra fler behandlingar.

Hur lång tid ska det gå mellan behandlingar ?

Mellan varje behandling på samma område ska det gå minst 4 veckor. Väljer nytt område kan göras efter ca 2 veckor efter föregående.