Microneedling är en avancerad fraktionerad nålbehandling som ökar hudens produktion av kollagen. Behandlingsmetoden är också mer djupgående än microdermabrasion eller kemisk peeling. Det finns flera sätt att utföra microneedling behandling. 

Vilka sorter microneedling finns?

Microneedling behandlingen finns:

 • Klassisk microneedling
 • Djup microneedling
 • Koreansk microneedling med nano nålar
 • BB Glow microneedling
 • Fractional RF (radiofrekvens) microneedling

När är en behandling med Microneedling lämplig?

Microneedling behandlingen används framför allt för att behandla följande indikationer:

 • solskador 
 • slapp och åldrad hud
 • rynkor och fina linjer
 • bristningar och acneärr
 • stora porer
 • pigmentfläckar
Vad händer inför en Microneedling Behandling?

Du träffar en av våra certifierade terapeuter för en konsultation där ni tillsammans går igenom dina problem och önskemål. Baserat på det rekommenderar utövaren sedan vilken behandling och antal som är bäst lämpad samt berättar om fördelar och eventuella risker.

Därefter tar du beslut om vilken behandling som ska utföras.

Kurbehandlingar kan behövas för att uppnå önskat resultat samt rekommenderat hudvård hem.

Hur går en behandling till?

En Microneedling Behandling går till så att sterila engångsnålar skapar mikrokanaler ned i huden. Beroende på vilket hundområde/ hudåkomma som behandlas går nålarna olika djupt ned i huden. Microkanalerna gör det dels möjligt att slussa ned aktiva ämnen ned på djupet i huden, dels har de en i sig stimulerande effekt på bildandet av kollagen och elastin  i huden. Serum/meso cocktail väljs individuell beror på behov.

Behandlingen utförs  med minsta möjliga obehag. Vanligtvis krävs 4-6 behandlingar med ca 2 – 4 veckors mellanrum för att nå ett optimalt resultat. Många ser resultat redan efter första behandlingen till tredje vecka. Mer varaktiga resultat kommer att ske efter 3-6 behandlingar. 

Vilka serum eller meso cocktail hjälper best?

Beror på din huds kondition kan man välja olika produkter vad är bäst för DIG. Detta kan du bestämma ihop med din terapeut. För en behandling oftast används mist 1,5 ml högkoncentrerat serum. Vi har tre olika professionella märke i användning som bevisat sin effektivitet. Från den vanligaste Hyaluronsyra och Vitamin C till mest avancerade produkter från koreansk Dm.Cell som fick N1 i Korea Quality Awards 2019.
Yellow Rose Vitamin C har den bästa möjliga blandningen av ingredienser för att ge din glansigaste hud någonsin. Det är dock icke-irriterande tack vare kamomill och antibakteriella teträdvatten. Tillsammans med askorbinsyra, niacinamide och sidenprotein (UV-skydd, fräknar borttagning, hud uppljusning), kommer denna geniala formel att ge en ljusare, slätare hud snabbare än de flesta andra C-vitaminprodukter där ute.

🌱Dm.Cell koreanska 3% EGF Skin Renewal Serum är som ett mirakelserum som gör att vi kan regenerera fräscha, nyare, yngre hud. Och det kan stimulera keratinocyter, melanocyter och fibroblaster, som producerar kollagen och elastin för att tjockna och strama upp huden.

Vad kan jag förvänta mig?

Din huds kondition kommer att fortsätta att förbättras under de närmaste 1-12 månaderna efter en kur behandlingar och i kombination med rekommenderade hudvårdsprodukter.

Huden  kommer att vara lite röd och lätt svullen efteråt. Normalt lägger det sig efter en till två dagar men ibland upp till en vecka beroende på hur djup behandling maj har gjort. Efter behandlingen bör du inte inte röra vid ansiktet för mycket och du skall hålla det rent (risk för bakterier). 

Du ska även undvika sol, ansträngning eller bastubad som gör att du svettas. Du skall även undvika makeup upp till 48 timmar efteråt.
Kombinations- och eftervård: 

Microneedling behandling kan kombineras med andra typer av behandlingar som t.ex. led ljus terapi, CO2 laser, Plasma pen eller kemisk peeling m.m.
För optimal effekt är det önskvärt att att du även följer upp behandlingen hemma och kompletterar  med Yellow Rose hudvårdsprodukter specifikt anpassade för just din hudtyp. Vilka produkter som passar just dig och din behandling får du råd om vid behandlingstillfället. Mer om produkter kan du läsa direkt på www.yellowrose.se

Kostnad 

Det exakta priset beror på behandlingens omfattning och om den kombineras med annan behandling, samt vilka produkter som skall användas. Innan behandlingen påbörjas får du en konsultation och prisuppgift av din behandlare. Pris från 1200kr.

Hjärtligt välkommen önskar VG Akademin

Är du terapeut och vill utbilda dig i microneedling behandling? Boka kurs direkt i bokning system HÄR eller kontakta oss direkt.  Välj mellan olika sorter: bb glow, klassisk, djup och medicinsk.

Kontakta oss