Där en icke-invasiva laserbehandlingar som fokuserar på att ge en omfattande förbättring av hudens ton, struktur och elasticitet. Båda laser kan användas vid samma behandling som kombinerar två olika laservåglängder, Nd:YAG
och Er:YAG, används för olika hudlager och kan ge en helhetsinriktad effekt.

Det är en populär behandling för dem som vill uppnå en föryngrad och fastare hud utan att genomgå kirurgiska ingrepp. Behandlingstid varierar beror på syfte och område från 15 till 90 min. Resultaten kan variera beroende på individuella förhållanden och behandlingens omfattning, och det är alltid viktigt att diskutera förväntningar och eventuella risker med din terapeut.


Huvudfunktioner:

 • Hudåtstramning

ER:Yag och ND:Yag laser är en populär behandling för dem som vill uppnå en föryngrad och fastare hud utan att genomgå kirurgiska ingrepp. Resultaten kan variera beroende på individuella förhållanden och behandlingens omfattning, och det är alltid viktigt att diskutera förväntningar och eventuella risker med en kvalificerad terapeut.

 • Rynkavlägsnande

ER:Yag och ND:Yag laser är ett laserbaserat skönhetsprogram. Genom laserprincipen kan det effektivt ta bort vissa rynkor i ansiktet, särskilt de orsakade av slapp hud. Det inkluderar små rynkor orsakade av ögonvrånas avslappning samt rynkor i nasolabialvecken och mungiporna.

 • Huduppljusning

Det kan ge ansiktet en ljusare ton, göra hudtonen enhetlig och också avlägsna ansiktsfläckar effektivt.

 • Skulptering

ER:Yag och ND:Yag laser vid behov har en fettlösningsfunktion, och denna funktion kan verka på olika delar av kroppen för att uppnå en slimmande och lyftande effekt. Den kan effektivt förbättra dubbelhakan, eliminera överskottsfett i ansiktet och även avlägsna överskottsfett på mage, lår, armar etc., för att uppnå en slimmande effekt.

 

Behandling runt ögonen med Nd:YAG-laser kan erbjuda flera fördelar, inklusive:

 

 1.  Fin linje och rynkreduktion: Nd:YAG-lasern kan bidra till att minska fina linjer och rynkor runt ögonområdet genom att stimulera kollagenproduktionen och förbättra hudens elasticitet.
 2.  Pigmentreducering: Laserbehandlingen kan effektivt behandla pigmenteringar och solskador runt ögonen, vilket resulterar i en jämnare hudton.
 3. Minskat påsar under ögonen: Nd:YAG-laserns kollagenstimuleringsegenskaper kan hjälpa till att förbättra hudens spänst och minska upphovet till påsar under ögonen.
 4. Förbättring av hudens struktur: Genom att stimulera kollagenproduktionen kan behandlingen förbättra hudens struktur och ge ett mer ungdomligt utseende.
 5. Hårborttagning: Nd:YAG-lasern kan användas för att ta bort oönskad hårväxt runt ögonbrynen eller andra områden i närheten av ögonen.
 6. Minimal nedtid: Många Nd:YAG-laserbehandlingar har relativt kort återhämtningstid, vilket gör dem lämpliga för dem som vill undvika långvarig nedtid.

 

Viktigt att notera är att behandling runt ögonen kräver särskild försiktighet och expertis. 

Solkräm ska användas i minst 1 månad.

 

Behandling runt ögonen med Er:YAG-laser kan erbjuda flera fördelar, inklusive:

 

 1. Fin linje och rynkreduktion: Er:YAG-lasern är effektiv för att behandla fina linjer och rynkor runt ögonen genom att avlägsna det yttersta lagret av hud och stimulera kollagenproduktionen.
 2. Hudens yta och textur: Laserbehandlingen kan förbättra hudens yta genom att minska ojämnheter, fina linjer och ge en slätare textur, vilket ger ett ungdomligare utseende.
 3. Pigmentreducering: Er:YAG-lasern kan hjälpa till att minska hyperpigmentering och solskador runt ögonen, vilket bidrar till en jämnare hudton.
 4. Påsar under ögonen: Genom att förbättra hudens elasticitet och struktur kan Er:YAG-lasern bidra till att minska synligheten av påsar under ögonen.
 5. Minskad rodnad och kärl: Laserbehandlingen kan adressera rodnad och ytliga blodkärl runt ögonområdet, vilket ger en jämnare och mer enhetlig hudton.
 6. Minimal nedtid: Många Er:YAG-laserbehandlingar har relativt kort återhämtningstid, vilket gör dem praktiska för dem som önskar snabba resultat med minimal störning.

 

Risker med laser behandlingar:

Precis som med alla laser behandlingar finns det potentiella risker och biverkningar. Därför är det viktigt att följa råd för eftervård med solkräm, hygien, undvika smink 3 dagar och för att minimera eventuella risker.

Även om laserbehandlingar, inklusive Nd:YAG-laser, vanligtvis är säkra och effektiva, finns det några potentiella risker och biverkningar att vara medveten om:

 

 1. Hyperpigmentering eller hypopigmentering: Vissa individer kan uppleva förändringar i hudens pigment efter laserbehandling, vilket kan inkludera mörkare eller ljusare områden. Rekommenderas professionell solkräm från bdr med mineral skyd.
 2. Brännskador: Överdriven exponering för laserljus kan i sällsynta fall leda till brännskador på huden. Det är därför viktigt att behandlingen utförs med noggrannhet och med rätt inställningar beror på produkter används hemma eller vilka behandlingar var utflrda tidigare. Informera din behandlare om alla detaljer. Undvik kemiska peelingar och retinol serum innan.
 3. Ärrbildning: särskilt hos personer med en benägenhet för ärrvävnad och keloider, ska undvika laser behandlingar.
 4. Ögonkomplikationer: Oskyddade ögon kan vara känsliga för laserljus. Man får inte titta i laser. Måste blunda.
 5. Tillfällig rodnad och svullnad: Omedelbart efter behandlingen kan det uppstå tillfällig rodnad och svullnad, men dessa symtom bör vanligtvis avta inom några dagar.
 6. Infektionsrisk: Ett sårskikt kan öppna upp för en viss infektionsrisk. Noggrann eftervård och att följa instruktionerna från din vårdgivare är avgörande för att minimera denna risk.

 

Det är viktigt att diskutera potentiella risker och biverkningar med din behandlare eller innan du genomgår en laserbehandling och att följa deras rekommendationer för eftervård för att minimera eventuella komplikationer.

 

Vad är skillnad mellan ER:YAG ,ND:YAG Laser och 7D Hifu behandling?

 1. Energityp: Laser använder laserenergi medan 7D HiFu använder ultraljudsenergi.
 2. Arbetsmekanism: Laser har en kombination av olika laservåglängder och behandlingskomponenter för att ge en omfattande hudföryngring. Å andra sidan fokuserar 7D HiFu på att stimulera kollagenproduktionen med hjälp av högintensiva ultraljudsvågor.
 3. Behandlingsmål: Båda teknikerna är inriktade på att förbättra hudens ton och elasticitet, men de når detta genom olika angreppssätt.

 

Vad är skillnad mellan ER:Yag, ND:Yag laser och CO2 laser?

ER:Yag och ND:Yag laser och CO2-laser är båda tekniker som används för hudföryngring, men de använder olika typer av laserenergi och har olika effekter på huden.


ER:Yag och ND:Yag laser:

 • Teknologi - använder två olika laserbalkar, Nd:YAG och Er:YAG, för att behandlaolika hudlager.
 • Effekt - Det är inriktat på att förbättra hudens ton, elasticitet och minska fina linjer genom olika behandlingskomponenter.


CO2 Laser:

 • Teknologi:** CO2-laser använder en laserbalk med koldioxid för att avlägsna tunna skikt av huden genom avdunstning.
 • Effekter:** Det är kraftfullt inriktat på att behandla hudförhållanden som djupa rynkor, ärr och pigmentförändringar genom att stimulera kollagenproduktionen och ta bort det översta lagret av huden.

Skillnader:

 • Laserenergi: Nd:YAG och Er:YAG-laser, medan CO2-laser använder koldioxidlaser.
 • Behandlingsområde: Nd:YAG och Er:YAG-laser är inriktad på att ge en omfattande hudförbättring medan CO2-laser ofta används för att behandla specifika problemområden som djupa rynkor eller ärr.

Viktigt att notera:

 • CO2-laser kan kräva längre återhämtningstid eftersom den avlägsnar det översta lagret av huden.
 • Nd:YAG och Er:YAG-laser, är oftast mindre invasiv och har vanligtvis kortare återhämtningstid.
 • Resultaten och biverkningarna varierar beroende på behandlingsområdet, hudtyp och individuella förhållanden.

Skillnaderna mellan Nd:YAG laser, Er:YAG laser och CO2 laser ligger i deras lasertyper, våglängder, och de hudtillstånd de är avsedda att behandla. Här är en översikt:

Nd:YAG laser (Neodymium-doped Yttrium Aluminum Garnet):

 • Våglängd: Vanligtvis har en våglängd på 1064 nanometer.
 • Behandlingsdjup: Penetrerar djupt in i huden. Djupare penetration jämfört med Er:YAG och CO2 laser.
 • Användningsområden: Effektiv för att behandla kärl, pigmentering och kan användas för hårborttagning. Även används för att stimulera kollagenproduktionen.


Er:YAG laser (Erbium-doped Yttrium Aluminum Garnet):

 • Våglängd: Vanligtvis har en våglängd på cirka 2940 nanometer.
 • Behandlingsdjup: Verkar mer ytligt jämfört med Nd:YAG.
 • Användningsområden:  Används för att förbättra hudens textur, minska fina linjer och behandla ytliga pigmentförändringar. Ofta används i hudförnyelsebehandlingar.


CO2 laser (Koldioxidlaser):

 • Våglängd: Vanligtvis har en våglängd på 10,600 nanometer.
 • Behandlingsdjup: Tränger djupt in i huden. Tränger djupt in i huden och kan vara kraftfullare än både Nd:YAG ochEr:YAG laser.
 • Användningsområden: Används för att behandla djupa rynkor, ärr, solskador och andra hudproblem. 
Sammanfattning:
 • Nd:YAG laser: Djup pe netration, används för kärl, pigmentering och hårborttagning.
 • Er:YAG laser: Ytligare penetration, används för hudförnyelse, fina linjer och ytliga pigmentförändringar.
 • CO2 laser: Djup penetration, används för djupa rynkor, ärr och andra hudproblem. Längre läkningen med skårpa.


Valet mellan Nd:YAG och Er:YAG-laser och CO2-laser beror på dina specifika hudproblem och önskemål, och det är viktigt att diskutera detta med en kvalificerad och erfaren professionell för att bestämma den mest lämpliga behandlingen för dig.

 

Vilken skillnad mellan ablativa behandlingar med CO2 och Er:Yag laser?

Både CO2 laser och Er:YAG 2940 laser är typer av ablative (avlägsnande) laser, men de skiljer sig åt i sina våglängder och användningsområden. Här är några av de huvudsakliga skillnaderna mellan dem:


Våglängd:

 • CO2 laser: Emitterar ljus med en våglängd på cirka 10,600 nanometer. Detta gör CO2-lasern effektiv för att behandla djupare hudskikt och kan användas för att behandla både ytförbättringar och djupare hudproblem.
 • Er:YAG 2940 laser: Har en kortare våglängd på 2940 nanometer. Detta gör Er:YAG-lasern idealisk för ytliga hudbehandlingar och förfining av hudens översta skikt.


Behandling Djup:

 • CO2 laser: Tränger djupare in i huden och kan användas för att behandla både ytliga och djupare hudskikt. Det är vanligt för att behandla ärr, rynkor och andra hudproblem.
 • Er:YAG 2940 laser: Fokuserar främst på det övre hudlagret och är särskilt effektiv för ytliga behandlingar som hudförnyelse, reducering av fina linjer och förbättring av hudens textur.


Målområden:

 • CO2 laser: Används ofta för att behandla generell hudåldrande, ärr, rynkor och andra hudproblem.
 • Er:YAG 2940 laser: Används främst för ytliga problem såsom solskador, fina linjer och pigmentförändringar.


Återhämtningstid:

 • CO2 laser: Generellt sett har en längre återhämtningstid på grund av dess djupare penetration i huden.
 • Er:YAG 2940 laser: Kan ha kortare återhämtningstid eftersom den fokuserar på det övre hudlagret.


Biverkningar och risker:

 • CO2 laser: Kan medföra ökad risk för biverkningar som rodnad, svullnad och längre läkningsperiod.
 • Er:YAG 2940 laser: Har vanligtvis färre biverkningar och snabbare läkningsperiod, särskilt för ytliga behandlingar.


Valet mellan CO2 laser och Er:YAG 2940 laser beror på patientens specifika hudtillstånd och behandlingsmål. Det är viktigt att konsultera en kvalificerad medicinsk professionell för att avgöra vilken laser som bäst passar dina behov och förväntningar.