Hur fungerar kosmetisk tatuering för Vitiligo.

Kosmetisk tatuering för personer med vitiligo är en kosmetisk behandling som syftar till att minska synligheten av vitiligo genom att återinföra pigment eller färg till de områden där huden har förlorat sin naturliga färg. Det är en form av medicinsk tatuering som använder sig av specialdesignade pigment för att matcha patientens hudton så nära som möjligt. Processen kan vara särskilt användbar för dem vars vitiligo har varit stabil i flera år, vilket innebär att de vita fläckarna inte har spridit sig eller förändrats på ett tag.

 

 

Processen Steg för Steg
 • Konsultation: Första steget är en detaljerad konsultation med oss på plats eller skivka bilder på mail. Under denna tid diskuteras mål med behandlingen.
 • Behandling: Behandlingen utförs under lokalbedövning vid behov för att minska obehag. Specialistens använder en micropigmenteringsapparat, som liknar en mycket fin tatueringspenna, för att noggrant införa pigmentet i hudens övre lager. Processen kräver precision och uppmärksamhet på detaljer för att säkerställa en jämn och naturlig hudton. Pris baserat på arbetstid.
 • Återhämtning: Efter behandlingen kan området vara något rött och svullet, men detta bör avta inom några dagar. Det är viktigt att följa eftervårdsinstruktionerna noggrant för att säkerställa bästa möjliga resultat och undvika infektioner. Skydda med solkräm.
 • Uppföljning: Ytterligare behandlingar kan behövas uppräppa om 1 månad för att uppnå önskat resultat, beroende på individens reaktion på pigmentet och områdets storlek som behandlades. En uppföljningsbesök är vanligtvis schemalagd för att bedöma hur huden har läkt, om hur pigment anpassas till huden och hur många ytterligare sessioner behövs.

 

 Viktiga Överväganden
 • Stabilitet i Hudens Tillstånd: Micropigmentering rekommenderas vanligtvis för de med stabil vitiligo; det vill säga när vita fläckar inte har förändrats på minst ett år.
 • Förväntningar: Även om micropigmentering kan förbättra utseendet på vitiligo betydligt, är det viktigt att ha realistiska förväntningar. Fullständig kamouflage kan vara svårt att uppnå, särskilt på områden där huden är utsatt för regelbunden friktion eller starkt solljus.
 • Expertis: Vi har över 10 år av arbetserfarenhet inom området.
Micropigmentering erbjuder ett lovande alternativ för att hantera estetiken av vitiligo, men det är viktigt att komma ihåg att det är en kosmetisk behandling som inte påverkar själva tillståndet eller dess orsaker.
Trots de många positiva effekterna av kosmetisk tatuering för vitiligo-patienter finns det även potentiella nackdelar och risker som bör övervägas innan man bestämmer sig för att genomgå proceduren. Här är några av de möjliga negativa konsekvenserna:
 • Allergiska Reaktioner: Även om det är sällsynt, kan vissa individer utveckla allergiska reaktioner mot pigmenten som används i behandlingen. För att undvika den risk använder vi bara högkvalitativa Coloressanse pigment från tysk märke Goldeneye som är hallal, veganska, utan tunga metallerna.
 • Felaktig Färgmatchning: Att uppnå en exakt matchning till den omgivande hudtonen kan vara utmanande. Det finns en risk att det behandlade området inte perfekt matchar resten av huden, vilket kan resultera i en ojämn hudton på grund av slut färg kommer fram efter läkningen och kan avvika från färg i flaska.
 • Pigmentförändringar: Över tid kan pigmentet gradvis blekna eller ändra färg. Solens UV-strålar kan påskynda denna process, vilket gör det nödvändigt med ytterligare behandlingar för att upprätthålla önskat resultat. Pigment färg kan fräschas upp då och då.
 • Infektion: Som med alla hudgenomträngande behandlingar finns det en risk för infektion om eftervårdsinstruktionerna inte följs noggrant.
 • Ojämn Fading: Pigmentet kan blekna ojämnt över tid, vilket kan kräva ytterligare behandlingar för att korrigera färgen och upprätthålla ett enhetligt utseende.
 • Psykologisk påverkan: Om resultatet inte möter individens förväntningar kan detta leda till besvikelse eller ångest, vilket kan påverka personens självkänsla och välbefinnande.
 • Ekonomisk kostnad: Kosmetisk tatuering kan kräva flera behandlingar för att uppnå och underhålla det önskade resultatet, vilket kan medföra betydande kostnader. Pris per timme 1800 kr
 • Påverkan på framtida hudförändringar: Om vitiligo fortsätter att sprida sig eller förändras efter behandlingen, kan det bli nödvändigt med ytterligare justeringar för att anpassa sig till nya hudområden som påverkas.
Det är viktigt att noggrant väga dessa potentiella risker och nackdelar mot de positiva aspekterna av behandlingen.Vi alltid tillgängliga för att diskutera dessa aspekter och för att säkerställa att behandlingen utförs på det säkraste och mest effektiva sättet.