Microneedling behandling för kroppen

Micro-Needling collagen boost för huden

Microneedling är en avancerad fraktionerad nålbehandling som ökar hudens produktion av kollagen och stimulerar hudföryngring och huduppstramning. Behandlingsmetoden är också mer djupgående än microdermabrasion och kemisk peeling. För att nå önskade resultat rekommenderas kombination av behandlingar. Terapeut ger individuella rekommendationer och berättar om fördelar och vidare råd.

Behandlingen kan kombineras med andra behandlingar och olika hudvårdande ämnen såsom exempelvis hyaluronsyra, Z-fill Refrech, Aminosyra, Vitaminer mm.
När är en microneedling behandling lämplig?
Microneedling används framför allt för att behandla följande indikationer:

  • Solskador
  • Slapp och åldrad hud
  • Rynkor och fina linjer
  • Hudstrior / Stora porer Samt pigment skador 

Vad händer inför en Microneedling Behandling?
Du träffar en av våra legitimerade utövare för en konsultation där ni tillsammans går igenom dina problem och önskemål. Baserat på det rekommenderar utövaren sedan vilken behandling som är bäst lämpad samt berättar om fördelar och och eventuella risker .

Därefter tar ni gemensamt beslut om vilken behandling som ska utföras.

Flera behandlingar kan behövas för att uppnå önskat resultat. 
Hur går en behandling till?

En Microneedling - behandling går till så att 5-12 sterila engångsnålar skapar upp till 1400 mikro kanaler i sekunden ned i huden. Beroende på vilket hundområde/ hudåkomma som behandlas går nålarna olika djupt ned i huden. Micro Kanalerna gör det dels möjligt att slussa ned aktiva ämnen som t ex hyaluronsyra ned på djupet i huden, dels har de en i sig stimulerande effekt på bildandet av kollagen och elastin  i huden

Behandlingen utförs  med minsta möjliga obehag då vi använder bedövningskräm kan användas om man önskar det för mer djupgående behandlingar. 

Själva behandlingen går ganska snabbt och tar ca 5-10 minuter per behandlat område. Vanligtvis krävs 5-6 behandlingar med ca 4 – 6 veckors mellanrum för att nå ett optimalt resultat. Många ser resultat redan efter första behandlingen. Mer varaktiga resultat kommer att ske efter 3-6 behandlingar
Vad kan jag förvänta mig efter behandlingen?

Din huds kondition kommer att fortsätta att förbättras under de närmaste 6-12 månaderna efter en kur behandlingar och i kombination med rekommenderade hudvårdsprodukter.

Huden  kommer att vara röd och lätt svullen efteråt. Normalt lägger det sig efter en till två dagar men ibland upp till en vecka beroende på hur djup behandling som gjorts. 

Efter behandlingen bör du inte röra vid ansiktet och inte använda makeup (risk för bakterier). Du ska även undvika ansträngning eller bastubad som gör att du svettas samt makeup ska också undvikas minst 12-48 timmar efteråt.
Kombinations- och eftervård 

Microneedling -behandling kan kombineras med andra typer av behandlingar som t ex led ljus terapi, kemisk/Ado peeling mm.
För optimal effekt är det önskvärt att att du även följer upp behandlingen hemma och kompletterar  med våra hudvårdsprodukter specifikt anpassade för just din hudtyp. Vilka produkter som passar just dig och din behandling får du råd om vid behandlingstillfället. 


Kostnad 

Det exakta priset beror på behandlingens omfattning och om den kombineras med annan behandling. Innan behandlingen påbörjas får du en konsultation och prisuppgift av din behandlare.

Microneedling 

Boka din kostnadsfri konsultation för att anpassa din kur behandlingar.

  • Acneärr kinder;
  • Ansikte helt och hals och dekolletage med Yellow Rose hyaluronsyra och aminosyra eller en annan meso cocktail;
  • Händer, innerlår, knä eller armbåge;
  • Överläpp, haka och läppar.

Hjärtligt välkommen önskar dig Victoria Grepo Akademin.