Reikibehandling ha positiva effekter för personer som har sömn- och koncentrationssvårigheter orsakade av stress på arbetsplatsen.

Reikibehandling

 

Reiki syftar till att förebygga och motverka ömhet och stelhet i t ex axlar, armar, nacke eller rygg som kan uppkomma i samband med ensidigt arbete. Dessutom kan behandlingarna ha positiva effekter för personer som har sömn- och koncentrationssvårigheter orsakade av stress på arbetsplatsen.

Behandlingen sker liggande på en brits (påklädd) och nedbäddad med kudde och filt. Behandlaren håller händerna stilla på olika positioner på kroppen. Både fram och baksida på kroppen behandlas genom en mjuk beröring. Reiki är energimedicin med ursprung i Japan, en djupt avslappnande metod för bl a stressreducering och självkännedom. Du kan genom beröring bli medveten om hur total avslappning känns. Du får en påfyllning av energi och kan på så sätt stärka kroppens självläkande förmåga. Beröring frigör också vårt ?må bra hormon? oxytocin som bl a höjer vår smärttröskel, sänker blodtrycket och ger en långvarig antistresseffekt.

Reiki är en friskvårdsmetod vilket innebär att du kan få Reiki genom din arbetsgivare. Reiki används bl.a. på sjukhus i England, Skottland, Sydamerika, Indien, Israel, Australien och på ca 70 sjuhus i USA. Det är främst i eftervården man använder Reiki och som omvårdnad. Reiki är godkänt av WHO och flertalet studier har gjorts med Reiki.