CO2 laser behandling

Fractionella CO2 lasern är ett genombrott inom estetisk laserbehandling för att föryngra och reparera huden. Den erbjuder mest djupgående och effektiva behandlingar för en yngre, fastare och slätare hud.


Till skillnad från traditionell laserslipning som skalar av huden ger CO2 laser små mikroskopiska behandlingspunkter omgivna av orörd hud. Läkningen går snabbt vid fraktionerad behandling.

 

Det utnyttjar kroppens naturliga läkningsprocesser för att skapa ny friskare och mer elastisk hud. Varje laserpunkt eliminerar gamla pigmenterade hudceller från ytan men når också djupt ner i huden. Där stimuleras kollagen nybildningen och ökar elasticiteten vilket resulterar i huduppstramning.

Vid fractionell CO2 laserbehandling gör vi oftast mellan 3 – 5 behandlingar med ca. en månads mellanrum vilket ger kraftfulla resultat med minimum av konvalescens. 

 CO2 laser behandling på Victoria Grepo Akademin

Områden som kan behandlas förutom ansikte är hals, decolletage, händer, ben, mage och rygg samt vaginal åtstramning och intim blekning. Acneärr förekommer både som förtjockningar och fördjupningar. Acneärr kan aldrig avlägsna helt, däremot kan det bli en avsevärd förbättring. För att få maximal effect rekommenderas kombinera CO2 laser med PRP behandlingar eller mesoterapi. Samt vid gruppor går att fylla in med filler.


– Vi börjar med en konsultation online eller offline.
– Innan första behandlingstillfället bör man ej sola eller använda smink osv.
– Äter man medicin med ljuskänslighet som bieffekt bör man rådfråga läkare och
sluta äta den medicinen någon vecka innan behandlingen.
– Vi utför inga fractionella CO2 laser behandlingar under sommaren, då huden inte får utsättas för solljus.
– Professionell  solskyddsfaktor kräm bör användas efter behandlingarna. Vi rekomenderae bdr spf 30 eller Yellow Rose Cellular spf 50 kräm. De krämerna får användas på sår och blockerar sol under 3-5 timmar.

Fractionell CO2  Laser behandlar:

Rynkor

Ärr/Akne ärr

Solskadat hud

Stora porer

Ojämn hud

Födelsemärken

Fibrom

Hudbristningar

Pigmentfläckar

Fina linjer & rynkor

Millier

Hudflikar

Vaginal torrhet

Vaginal slapphet

Lätt urininkontinens

Intim blekning

 

Är CO2 laser behandling smärtsam? - nej.

Vi har den senaste CO2 laser och behandling är inte smärtsam men för en mest behaglig upplevelse förbereder vi området med bedövningssalva. 

 

CO2 laser behandling är mellan 40-60 min. Under behandling sticker det till lite i huden. Uppvärmning i sig startar en process genom att bryta av gammal kollagen och aktiverar växt av en ny. De oskadade cellerna främjar en snabbare läkningen.

 

Hur går läkningen efter CO2 laser?

Rodnaden sitter kvar de första 1-2 dagar. Varje individ reagerar olika. Vissa blir mer svullna och röda inom det behandlade område, vissa inte. Den tredje dagen börjar huden flagna. Under denna tid skall huden smörjas vid flera tillfällen under dagen med en läkande salva som vi rekommenderar.
Under läkningen brukar det klia, det är viktigt att inte klia sig på grund av infektionsrisk och risk för ärrbildning.
Då det slutat flagna kan man dölja kvarstående rodnad med make-up och det går bra att återgå till arbetet.
Dagen efter CO2 laser behandlingen har det behandlade området en brunare nyans eftersom det på varje liten punkt har bildats en sårskorpa. Denna brunhet sitter i några dagar. Det är viktigt att man håller huden ren och smörjer in den med läkande hudro-nutriative kräm och skyddar den mot sol.

 

Vilka är risker med CO2 laser behandling?

Det finns risk för infektion med någon bakterier eller svamp, dålig sårläkning och pigmentering. Personlig hygien är mycket viktig för att undvika riskerna. Vi gör allt så att du skall känna dig trygg och väl omhändertagen. Vi är mycket tydliga med alla instruktioner och rekommendationer. Vi har på plats att köpa allt du behöver för bra läkning och skydd.

 

Vem får inte beehandlas med CO2 laser?

Gravida och ammande, cancersjuka, de som har blodsjukdomar som diabetes, reumatoid artrit, HIV och liknande. Personer med munsår, psoriasis, nässelfeber, utslag, herpes, utslag samt personer som tidigare haft keloidbildning. Personer som äter blodförtunnande som t.ex Albyl, Waran, Trombyl, Isotretinoin eller Roaccutan.

Om du har en mörk hudton avråder vi från CO2 laser behandlingen eftersom hyperpigmentering kan uppstå.

Vi behandlar kunder 18+

 

När ser man resultat efter CO2 laser behandling?

Det färdiga behandlingsresultatet ser man först efter ca fyra-åtta veckor beror på sort av behandling. Full effekt är synt inte förrän efter ca. sex månader.