Frågor och svar om microneedling behandlig.

Vad är microneedling? Vad är microneedling bra för? Det är aktivering av huden med mycket tunna nålar. Microkanalerna ökar hudens förmåga att absorbera serum och krämer som appliceras. Samt simulerar en kontrollerad hudskada så kroppens naturliga processer startar.

Är microneedling bra? – Det är en av de mest effektiva behandlingarna som kan anpassas till allas individuella behov.

Är BB Glow microneedling är permanent? Nej, BB serum masseras med nanonålar och kan stanna i huden i upp till 5-6 månader.

Vilken microneedling är bäst? – Den som passar dina behov.

Vem får utföra microneedling? – Personer som har genomgått en certifierad utbildning i microneedling får utföra behandlingen.

Vad är dermapen microneedling? – Det är en microneedling med en penna av märket Dermapen. Det finns flera märke på marknaden som t.ex Dr.pen, Led pen, Micropen m.m.

Vad händer efter microneedling? Huden återfuktas på djupet, stramas åt och börjar bli aktiv, den får lyster och en fräsch look.

Vad kostar microneedling? Priserna varierar beroende av vilka produkter och innehåll som ingår i behandlingen.

Vad gör microneedling? Den stimulerar hudcellerna, kollagen, ökar blodcirkulationen och hudens elasticitet.

Vad är microneedling bra för? Microneedling stimulerar huden och är bra för hudföryngring, mot pigmenteringar, akneärr, bristningar och blekning m.m.

Hur gör man microneedling? Man gör microneeling med nålar och vitaminer på en väl rengjord och peelad hud.

Hur länge håller microneedling? Det beror på många faktorer så som ålder, livsstil, sömn, mat och miljö. Oftast rekommenderas en kur per år.

Hur många nålar har microneedling? Det väljs efter behov 12,16, 36, nano.

Hur länge är man röd efter microneedling? Det är individuellt och beror på vilken typ av microneedling och produkter som används vid behandlingen. Det kan variera mellan 30 min – 3 dagar.

Hur går microneedling till? Först rengörs huden på djupet med cleanser och kemisk peeling, sedan används desinfektion. Microneedling utförs med noggrant utvalt serum i ca 15 min, efteråt appliceras en lugnande gel sheet mask i 20 min. Behandlingen avslutas med fuktighetskräm och spf.

Hur djupt går man när man gör microneedling? Mellan 0,25 till 1mm på hud med skador som pigmenteringar. Akneärr görs behandlingen lite djupare, 1,5 mm.

Hur ofta bör man göra microneedlingbehandling? Vi rekommenderar mellan 2 och 5 veckor. Det beror på vilken sort av microneedling du gjort innan, för en djupare behandling behöver du vänta längre mellan tillfällena.

Vilken microneedling är bäst för dig? Vi utgår alltid från ditt individuella behov och ser till vilken typ av behandling som hjälper din hud på bästa sätt.

Vilken kräm ska man använda efter microneedling? Skydda alltid huden med en hög solskyddsfaktor. Komplettera med en återfuktande kräm. Fråga din terapeut så hjälper hon eller han dig att ta fram ett förslag som passar bäst för just dig.

Vilket serum ska man använda efter microneedling? Skydda alltid huden med en hög solskyddsfaktor. Fråga din terapeut så hjälper de till att hitta ett serum som ger fukt och som passar för just din hudtyp.

Varför gör man microneedling? För att stimulera hudens cellförnyelse till föryngring.

När ser man resultat efter microneedling? Det beror på vilken typ av behandling du gjort, men resultatet syns efter 2-4 veckor.

Kan man göra microneedling när man har akne? Ja, men inte på infekterad akne.

Får man göra microneedling när man gravid eller sjuk? Nej.

Får man göra microneedling när man har rosacea? Vi rekommendear inte att man gör en microneedlingbehandling när man har rosacea.

Risker med microneedling? Din hud kan bli röd efteråt, men det försvinner efter ett tag. Det finns en risk för infektion och sårläkning.

För -och nackdelar med microneedling? Man får en uppfräschad hud med mer lyster. Nackdelen är att du kan bli röd efteråt, men det försvinner efter ett tag.

Microneedling för hemmabruk? Vi rekommenderar inte microneedling för hemmabruk. Det medför stora risker för pigmentering, skador och infektioner.

Microneedling och sol? Du ska inte sola den närmaste månaden efter en behandling och du ska alltid använda en hög solskyddsfaktor för att skydda huden.

Microneedling mot ärr? Microneedling är mycket effektivt på alla typer av ärr. Hur många behandlingar som krävs beror på hur dina ärr ser ut.

Microneedling mot bristningar? Ja, dock är det tidskrävande. Det behövs ca 10-30 behandlingar beroende av hur bristningarna ser ut.

Microneedling mot akne? Ja. Microneedling är mycket effektiv på akne. Dock utförs den inte på inflammerad akne.

Microneedling för hår? Ja, mycket effektiv om det är inte ärftligt.

Vad händer om man gör microneedling utan serum? Microneedling stimulerar blodcirkulation och aktiverar naturlig läkning som ökar kollagenproduktionen.

Finns det microneedling utan nålar? Ja, Koreansk microneedling är utan nålar, istället används nanonålar.

Gör man microneedling med bedövning? Det beror på vilken typ av microneedling som utförs. Det är inte alltid som det behövs.

Får man göra brun utan sol direkt efter microneedling? Nej, det är inte lämpligt.

Gör man microneedling med hyaluronsyra? Man kan använda hyaluronsyra eller en annan vitamincocktail för microneedling.

Gör man microneedling med rf (radiofrekvens)? Den sortens microneedling heter Fraktional Gold rf microneedling och den är 3 gånger starkare än en vanlig microneedling.

Används en skinbooster med microneedling? Ja, man kan använda skinbooster eller ett annat serum/vitamincocktail för microneedling.

För vem passar microneedling? Behandlingen passar alla åldrar. Skillnader är produkterna som anpassa efter dina behov.

Vad ska man tänka efter microneedling? Man ska inte sola närmaste månaden, du ska inte svettas 48h efter behandlingen, undvik dammiga områden 48h efteråt, undvik makeup i 48h, undvika bad, bastu och att simma i t.ex havet. Du ska inte röra ansiktet med fingrarna. Microneedling orsakar en kontrollerad sårskada på huden, så tänk på att ta hand om och var försiktig med din hud första tiden efter en behandling.