Den koreanska trendiga Glass Skin behandlingen.

Glass Skin är en hudideal i Korea. Men vad är Glass Skin egentligen?

"Det betyder hud som ser kristallklar, porlös ut, genomskinlig, lysande med Glow, som är så felfri att den ser ut som en bit glas."


Dm.Cell, ledande koreansk hudvård företag, strävar efter en intensivt återfuktad hud som ger en nästan transparent hy och en "mycket ungdomlig, upplyst från insidan och kallar det Glass Skin, VV Glow, CC Glow.

Hur man får en Glass Skin?
Medan vissa hudvårdstrender är inriktade på särskilda produkter som lovar omedelbara synliga resultat, kräver Glass Skin ett flerdimensionellt tillvägagångssätt.


Hemligheten av Glass Skin är att huden ska alltid vara i balans – aldrig vara uttorkad och aldrig utsättas för solskador. Direkt under ytan ska det finnas en stor mängd av fukt (vatten) för att skapa det fuktiga och glänsande utseende som fångar och reflekterar ljus. Slutligen ska huden se fyllig och fast ut.

För att uppnå detta eftertraktade drömlika utseende krävs en kur av behandlingar och konsekvent hudvårdsrutin hemma som består av rengöring, ansiktsvatten, serum, exfoliering och en återfuktande mask och fuktighetskräm.
Och eftersom intensiv återfuktning är kärnan i en Glass Skin rutin rekommenderar Dm.Cell EGF 3% Serum och EGF Renewal Cream.

Återfuktande produkter med fuktighetsbevarande ämnen som egf peptider, acmela, hyaluronsyra och glycerin och överväger att använda antingen flera lager av en återfuktande produkt eller flera lager av olika produkter.
K-beauty stapelvaror som toners, essenser och sheet masks är de mest effektiva återfuktarna.

Nedan följer en steg-för-steg-guide om hur du får en kristallklar, porlös ut, genomskinlig, lysande med Glow hud.

Dm.Cell O2 Bubble cleanserSteg 1: Dubbel rengöring
Koreansk hudvård är baserad på dubbel rengöring. En ren yta är ett måste när det gäller din hudvårdsrutin, särskilt på kvällen när ansiktet har samlat på sig all smuts, fett och makeuprester. Börja med en micellärt vatten eller Makeup remover för din första rengöring, och följ sedan upp med en mild Oxigen skumtvätt Dm.Cell O2 Bubble.

 

Dm.Cell BNP Exfoliating gel
Steg 2: Exfoliera
Vi kan inte tala om klar och slät hud utan att nämna exfoliering. "Oavsett om du använder en fysisk exfoliator (t.ex. krossad valnöt eller mjuka jojobapärlor) eller en kemisk typ (t.ex. glykol- eller mjölksyra), kommer detta steg att avlägsna döda hudceller som gör huden matt och porlös", säger Victoria Grepo, grundare av Victoriasakademin.com, kosmetolog och hudvårdsexpert. Men överdriv inte. Två till tre gånger i veckan är perfekt för att undvika irritationer, särskilt om du har känslig hud.

Testa: Dm.Cell BNP Exfoliating gel 

 

Dm.Cell PLS Toning


Steg 3: Toning/ansiktsvatten 
Traditionella toners ignoreras ofta eftersom vissa tycker att de är för uttorkande, men i Dm.Cell koreansk hudvård har de en helt annan roll. K-beauty toners innehåller uppfriskande och fuktgivande ingredienser (som grönt te, galactomyces, ginseng och rosenvatten) och används inte bara för att återställa hudens pH-värde utan också för att ge huden en bas av fukt och göra det lättare att absorbera kommande produkter. "Lager på lager är nyckeln till att uppnå den extremt återfuktade hud som krävs för Glass Skin, så 7 Skin-metoden - att applicera upp till sju lager toner på huden - fungerar i allmänhet bra för detta", förklarar Victoria.

Testa Dm.Cell PLS toner.

 

Dm.Cell PLS Toning


Steg 4: Tillsätt en essence
Essences (serumens mer koncentrerade släktingar med nano partiklar och mer vattniga), tenderar att vara mer lättviktiga och vattniga i konsistensen (ett mellanting mellan serum och toners). De är formulerade för att ta itu med hudproblem som pigmentering och rodnad men med det extra syftet att tillföra mega fukt och återfuktning. 

Testa Dm.Cell Hyaluronic Essens 50ml

Dm.Cell Hyaluronic Essence

 

Steg 5: Behandla med ett serum eller en ampull.
Den koreanska EGF 3% Serum innehåller högre koncentration av aktiva ingredienser. "Dessa koncentrerade aktiva ingredienser hjälper till att ge huden näring, motverka ålderstecken och främja kollagen för att ge fasthet, minimera porer och jämna ut hudtonen", förklarar Victoria.

Dm.Cell EGF 3% Serum


Vissa ampuller t ex Dm.Cell 5GF BTX är endast avsedda att användas under en viss tidsperiod (för att åtgärda akuta hudproblem), så för daglig användning kan du byta till ett återfuktande serum med fuktboostande ingredienser som hyaluronsyra, ceramider, peptider och Beta-glucan. "För strukturell fasthet kommer Dm.Cell Hyaluronic essence att uppmuntra kollagenproduktionen mest effektivt", tillägger Victoria.


Steg 6: Återfukta
Återfuktning är en självklarhet i alla hudvårdsrutiner, men när du siktar på en lystergivande look vill du ha en lättviktig produkt som ändå ger maximal fukt. Leta efter närande botaniska extrakt, kraftfulla återfuktare och antioxidanter, centella asiatica eller acmela, är en eftertraktad ingrediens i koreansk hudvård på grund av dess läkande, anti-aging och barriäråterställande egenskaper.
Testa: Dm.Cell EGF Skin Renewal Cream 50ml.

 

Dm.Cell EGF Cream

Steg 7: Applicera en ögonkräm
Du kan inte få glashud om du har torra fläckar och påsar under ögonen. Victoria rekommenderar att du lägger till en ögonkräm för att ge näring åt det ömtåliga ögonområdet som tenderar att vara torrare än resten av ansiktet (och som vanliga ansiktskrämer kanske inte kan släcka helt och hållet).
Testa Dm.Cell Ögon Kräm 30ml.

 

Dm.Cell Matrixil eye cream 30 ml

Steg 8: Använd SPF (endast dagtid)
Utan en hud som är skyddad mot solens strålar är dina Glass Skin drömmar helt krossade. Detta beror på att oavsett hur många steg du har i din hudvårdsregim, enkelt uttryckt: Hud som är väderbiten av UV-strålar kommer inte att skina. SPF är ett måste året runt. Och en med rätt ingredienser - lätt formula och mycket fukt - är den bästa lösningen här - Dm.Cell CCB solkräm.

Dm.Cell BNP AQUA MASKSteg 9: Masker
K-beauty har gett oss några av de bästa hudvårdstipsen och knepen, men masker är utan tvekan de som skönhetsvärlden är mest besatt av. Det är knappast förvånande; ett hudvårdssteg där du inte har något annat val än att luta dig tillbaka och koppla av ett tag - vad finns det inte att älska? Dessutom råkar det också vara det enklaste sättet att lugna huden, reparera skador och låsa in och fylla på fukt. Inom 10-20 minuter kan du njuta av en friskare hud och en ljusare hy. Vi rekommenderar att du gör detta 2-3 gånger per vecka.


Testa en av Dm.Cell masker. Välje mellan Collagen Gelmask eller Aloe Skin Soothing Enhancer Gelmask eller BNP AQUA Sheetmask.
Vid Glass Skin behandlingen använder vi alltid Gel och Sheet mask samtidigt för den messt djupaste återfuktning och mest synliga resultat.

Dm.Cell Aloe gel


Är Glass Skin lätt att uppnå?


Bilderna på #glassskin i ditt flöde kan vara all motivation du behöver för att hoppa på denna K-beautytrend, men det är viktigt att komma ihåg att det inte finns någon genväg till en felfri, eterisk hud. Och om det är en sak som koreansk hudvård har lärt oss, så är det att bra hud inte bara handlar om kultprodukter eller trendiga trender: Det kräver konsekvens och engagemang i din hudvårdsrutin.

 

"Många gånger vill vi rusa från produkt till produkt, men jag tror verkligen att huden mår [bättre] av långvarig användning av några produkter som en återfuktande toner eller essence och en riktigt bra fuktkräm", säger Victoria och tillägger att sömn, kost, motion och ansiktsbehandlingar också spelar en stor roll för din huds hälsa.Och även om det definitivt inte skadar att prova biliga trender och upptäcka vad som fungerar, säger Victoria att det är lika viktigt att ha uppnåeliga mål och realistiska förväntningar. Pris mot innehåll. Innehåll mot förväntad resultat.

 

Dm.Cell kosmetika


"Hudtillstånd är inte samma sak som sminkfärger. Det är inte lätt att ändra sin hudtyp från första början", säger Victoria.

 


Victorias Grepo råd? Kom på kostnadsfri konsultation och efter åt fokusera på att bygga upp en solid hudvårdsrutin professionella behandlingar som hjälper dig att "känna dig mer bekväm och lycklig i din egen hud" istället för att fixera dig vid modeflugor eller fastna i ouppnåeliga mål.

 


När allt kommer omkring är strävan efter en GLASS liknande hy egentligen bara ett annat sätt att sträva efter en klar, frisk och ungdomlig hud.

 

Dm.Cell innehåller


Livsstilsfaktorer och Glass Skin.


Om vi inte tar hand om oss själva med en hälsosam och balanserad livsstil spelar det ingen roll vilka produkter vi använder. Här är några vanor som kan hjälpa oss att uppnå långsiktig tillfredsställelse med huden:Sömn: Det kallar skönhetssömn. Viktigaste sömntid är mellan 23.00 – 2.00 då produceras hormoner som reparerar dagsskador. Vi vet alla hur det känns att vakna upp efter en sömnlös natt med ett ömt, svullet och puffigt ansikte, och det är ingen bra känsla. En god natts vila hjälper hudens blodflöde att öka, återuppbygger kollagen och föryngrar sig själv från insidan och ut. Det är det som ger Glass Skin effekten: fyllig, smidig hud med massor av elasticitet.


Träning: Alla pratar om den där glowen efter träningen, men hur fungerar det egentligen? Tja, från en rask promenad till ett konditionspass, varje gång hjärtat pumpar för blodet med sig syre och näringsämnen till våra hudceller. Det är den hälsosamma cirkulationen som gör att huden ser ljus och livfull ut, i stället för torr, matt och glåmig.
Hälsosamma fetter: En hälsosam kost hjälper våra kroppar på många sätt, men den är också mycket viktig för vår hud. Och om du verkligen vill få den där glittrande glowen är det hälsosamma fetter som gäller. Från kallvattenfisk som lax, makrill, sardiner och tonfisk till millennieskiftets mästerverk avokadon - de gör att din hud ser ut och känns återfuktad, återfuktad och smidig.

 

Frukt, grönsaker och nötter:
Frukt och grönsaker är alltid bra, men de är särskilt användbara för att få en glänsande hy. Välj bladgrönsaker, vitkål, paprika, blåbär, svartvinbär och nötter som innehåller mycket antioxidanter. De ökar din kropps förmåga att bekämpa fria radikaler och ger din hud kraftfulla anti-ageing-fördelar.

 Dm.Cell kvalite


Tips för Glass Skin för din hudtyp.


När det gäller att uppnå dina Glass Skin mål är det inte en "en metod som passar alla". Det måste skräddarsys för dig och din hudtyp, med de produkter som är bäst lämpade för dina behov. Vi rekommenderar boka kostnadsfri konsultation med oss.Känslig hud - En av fördelarna med K-beauty-hudvård och Glass skin-rörelsen är de skonsamma ingredienserna som passar känslig hud. Håll utkik efter milda, sulfatfria rengöringsmedel och produkter med naturligt lugnande egenskaper som extrakt från grönt te, ginseng och kamomill som Dm.Cell erbjuder.Fet hud/kombinerad hud - Med fet hud ska du alltid välja lätta, alkoholfri, milda rengöringsmedel som inte sliter för mycket på huden, och inte överexfolierar för då kan du göra mer skada. Du bör skippa ansiktsoljan i hudvård rutiner. Vårt råd att inte göra det. En ansiktsolja kan faktiskt öka sebum och negativ påverka talgkörtlar.


Acnebenägen hud - Slutligen, om din hud har lätt för att få utbrott ska du leta efter en exfoliator eller ett serum som innehåller salicylsyra. Salicylsyra tränger djupare in i huden än vattenlösliga formulas och kan lossa gammal, död hud så att ny hud kan komma fram. Vi rekommenderar Dm.Cell Saccharomyces Hydro Soothing Essens som återfuktar och lugnar ner huden. Den ska appliceras i serum och/eller krämsteget. Den innehåller stora mängder av saccharomyces (öljäst) och aloesaft för att främja den naturliga balansen i huden och skapa en hälsosam hudstruktur. Offtast koreansk microneedling rekommenderat i kuren 4-8 behandlingar.