Vad är Cold Ozonplasma?

Cold ozonplasma är en professionell estetisk apparat som använder banbrytande plasmaduschteknik för att applicera kall atmosfärisk plasma på hudytan. Den icke-termiska plasman är säker vid beröring och icke-ablativ, vilket innebär att kunderna slipper smärta och återhämtningstid.


Det är en professionell behandling med en mycket kraftfull kall plasma. Den använder plasmaduschteknik för att omvandla de viktigaste gaserna i luften mellan apparatens spets och patientens hud (främst syre och kväve) till icke-termisk plasma vid en temperatur på ca 40 °C.FUNKTIONER OCH FÖRDELAR.
Effekten av kall atmosfärisk plasma på huden kan sammanfattas enligt följande:


ACNE - För acne och fet hud är plasma extremt effektivt för att förstöra acne-bakterier, snabbt minska hudinflammation, lugna huden och förhindra att acne återkommer genom att balansera talgproduktionen. Det är ett av de mest skonsamma sätten att behandla akne (inklusive tonårsakne) och är lämpligt från 12 år och uppåt (med föräldrars samtycke).


PROBLEMATISK OCH IRRITERAD HUD - Den oxidativa stressen från kall atmosfärisk plasma har en antioxidativ inverkan på hudens immunsystem. Det minskar den skadliga effekten av kroniska hudsjukdomar - såsom atopisk dermatit, eksem, rosacea, psoriasis och seborré - som yttrar sig i inflammerad, irriterad, uttorkad och sträv hud.STERILISERING - Den elektriska spänningen mellan de fritt laddade partiklarna i plasma (elektroner och joner) får cellmembranen att falla sönder, påskyndar själv destruktionen av hudceller och orsakar celldelning. Skadorna på DNA skapar i själva verket en "desinfektions process" - förstörelse av bakterier och svampar och självförstörelse av inflammatoriska celler och andra skadade celler. Denna process höjer också nivån av fritt intracellulärt syre.


HUDFÖRNYELSE OCH ANTI-AGEING - Kall plasma terapi triggar delningen av basalcellerna för att stimulera epidermal regenerering, ökar produktionen av nytt kollagen, stimulerar bildandet av nya blodkärl och hjälper till att läka sår. Den stärker också hudens immunförsvar och den epidermala barriären samt förbättrar den intercellulära kommunikationen.


PIGMENTERING - Det atomära syret i atmosfärisk plasma syresätter melaninet i epidermis och är därför effektivt för att ljusa upp bruna fläckar i epidermis (hormonell pigmentering, åldersfläckar, solskador etc). Denna process är särskilt effektiv för hyperpigmentering under vilken en inflammatorisk process äger rum. Genom att minska inflammationen minskar plasman också nivån av hemoglobin runt fläcken, vilket minskar blemman.


ÖKAR ABSORBTIONEN - Forskning visar att plasma ökar den epidermala permeabiliteten under de första 12 timmarna efter behandlingen med ~24%. Därför kan många ansiktsbehandlingar för alla hudtyper innehålla kallplasmabehandling för att öka resultaten och förbättra absorptionen av aktiva ingredienser.

På vår instagram konto har vi flera video och före och efter bilder efter behandlingar med Cold Azonplasma och Plasma Dusch.