Hoppa till innehållet

Fillerbehandling

1. Vad är Fillers?

Filer Zfill (Tyskland) är baserat på Hyaluron Syra, en vatten molekyl som existerar naturligt i kroppens egen vävnad. Det är injicerat i huden for att minska rynkor (nasiolabial), öka volym (läppar) och konturera (näsa). Genom att injicera Hyaluron Syra baserat material så ökar man volym i samband med återupphämta vävnaden. Resultatet ser man direkt.

2. Vilka områden kan behandlas?

Fillers används för att fylla rynkor, öka volym om konturera ansiktet. De främst kommande behandlingar är:
-Näsa till mun linjer (Nasolabial Veck, Skrattlinjer)
-Marionette Linjer (Sura mungip linjer)
-Läppar (konturer, volym och put)Kindben (volym, kontur)
-Käkben (Konturen)
-Glabella/Mellan ögonbrynen

3. Hur applicerar man Fillers?

Beroende på området kan man använda olika tekniker. Den vanligaste tekniken för läppar och nasolabial vecken, är en liten som nål går in under huden där man sakta injicerar materialet under nålens utgång. I kinderna använder vi oss av mikrokanyl tekniken; efter ett litet stick med en nål införs en längre kanyl för att inte skada blodkärl, vilket minimerar blåmärken och svullnad.

Den senaste teknik för fillerbehandling är Hyaluron pen. Instrument penetrera filler med hjälp av högtryck av luft. Behandlingen är smärtfri men finns risk till små blåmärke och liten svulnad.

4. Vad är fördelarna med Fillers?

Det är en väldigt enkel och säker procedur för att reducera rynkor i ansiktet. Det vi använder på Akademin är inte permanent och bryts ner. Fillers påverkar inte ansiktsuttryck vilket resulterar i ett naturligt utseende.  

5. Hur länge varar fillers?

Nedbrytningen av materialet beror på många olika faktorer. Dessa kan vara relaterade till hy, ålder, livsstil, behandlingsområde, material etc. Behandling av läppar varar oftast mellan 1-3 månader och upp till 6-12 månader. Det är väldigt svårt att bedöma den exakta nedbrytningstiden för varje individ. Behandling i ansiktet håller 6-12 månader och upp till 18 månader, beroende på vilket material som används. 

6. Är proceduren säker?

Vi använde oss av de två mest kända och beprövade materialen i världen Uma Jeunesse(England, vår nominerad som årsprodukt 2014) och Filler Zfill (Tyskland). Dessa material har varit studerade och utvecklade under en längre tid för att efterlikna kroppens vävnad och därmed minska risken för allergiska reaktioner. Vilket material vi använder i just Ditt fall, beror på behandlingsområdet som avgör vilket som är mest lämpligt. 

7. Hur går behandlingen till?

FÖRE Konsultationen innebär dels en undersökning och dels en dialog där vi tillsammans pratar om Dina förväntningar och vad vi kan förvänta oss för resultat i just Ditt fall. Vi fotograferar Dig för att analysera resultaten. 

BEHANDLING Vi använder alkoholfri disinfektion för att få ett rent behandlingsområde. Bedövning ges om så önskas. Med en liten nål injicerar vi hyaluronsyran under huden för att fylla ut och konturera. Efter behandlingen masserar vi materialet för att undvika knutar. Arnica gelé appliceras för att förhindra blåmärken. 

EFTER Om dina läppar är porösa så har du högre risk för knölar i läpparna. Vi arbetar med de mjukaste materialen(Uma Jeunesse Velvet och Zfill contoring) för att undvika knutar och om de förekommer så är det enkelt att massera ut dem. Vissa upplever att knölar formas efter behandlingen. Att värma läppen med ångbad och sedan massera löser upp knölarna. 

Beroende på behandlingsområdet är det olika risknivåer för svullnad. I läpparna där blodkärlen sitter tätt är det högre risk för svullnad och blåmärken. I näsa-mun linjerna är däremot svullnad inte så vanligt, men risken för små blåmärken finns.Svullnad av läppar, som oftast är mest intensiv direkt efter behandlingen, går över efter ett par dagar. 

8. Vad är bieffekterna? 

De vanligaste är svullnad och blåmärken. Svullnad i läpparna går över efter ett par dagar. Försiktiga metoder används för att undvika svullnad och blåmärken. 

9. Vad är skillnaden mellan Botox och Fillers?

Rynkor i pannan får man främst på grund av överaktiva muskler. Med Botox så slappnar man av dessa muskler vilket ger en slät och yngre hy. Fillers liknar ett gelé som man injicerar under huden för att fylla ut veck, öka volym eller konturera. 

10. Kommer mina rynkor/läppar bli värre om jag inte fortsätter min behandling?

Det värsta som kan ske efter en Fillersbehandling är att du återgår till den volym och de rynkor du hade innan. Oftast ger det bättre resultat då vävnaden stimulerats av kollagenet i produkterna som vi använder, vilket ger spänst och fyllighet. 

11. Vad använder ni för material?

Vi föredrar att använda Uma Jeunesse Velvet eller Classic och Zfill contoring eller Deep beroende på behandlingsområde och funktion. För läpparna använder vi bland de mjukaste fillers på marknaden vilket ger en läppbehandling ett väldigt naturligt utseende. 

12. Kan alla nyttas av Fillers?

Det är tredje generation av filler vi använder med en väldigt låg allergirisk på fillers och det beror på att det består av Hyaluronsyra som naturligt existerar i kroppens vävnad. Det innebär att alla kan använda det. Dock bryter vissa ner ämnet väldigt fort och man därmed varar inte resultatet så länge.