Mesoterapi

Frågor om Mesoterapi behandling.

Mesoterapi eller mesolift är en klassisk teknik som består av multipla microinjektioner i den ytliga dermis med en  mycket tunn nål. Små  mängder av en multi vitaliserande näringsprodukt, injiceras nära cellerna i dermis och stimulerar deras förnyelse.

 

Vi erbjuder både klassisk mesoterapi och en ny misoterapi utan nålar med apparst som ska vara mindre smärtsam, hur fungerar den? 

När vi åldras förändras hudens egenskaper – kollagen och elastiska fibraplaster bryts ner och funktionen hos kroppens egen hyaluronsyra förändras. Det gör att din hud blir strävare, torrare och mindre spänstig. Den biologiska klockan spelar en viktig roll i den här processen men även livsstilsfaktorer som sol-, rök- och alkoholvanor har sin del i det hela. Genom mesoterapi kan hudens kondition och utseende förbättras utan kirurgiska ingrepp. Hyaluronsyra och vitaminkomplexet som används stimulerar också hudens cellförnyelse och ökar produktionen av kollagen och elastin. Huden får då ett naturligt ungdomligare utseende. Behandlingen anpassas till kundens individuella förutsättningar och på hur huden reagerar under pågående behandling.

Viktigt att minnas är att effekterna inte visar sig genast utan behöver lite tid för att komma igång. Metoden har kraftigt ökat i popularitet eftersom den ger så bra och synliga effekter. Rynkor och slapp hud är ett problem som kan vara svåra att behandla riktigt effektivt med andra metoder. Mesoterapi är en behandlingsmetod som lyfter huden. Redermalisering av hela ansiktet. Ger ett fantastiskt resultat. 

 

Vart kan man få de här behandlingarna (endast på Yellow Rose-certifierade salonger t.ex.)?

Ja, de finns endast på Yellow Rose certifierade salongerna. Vi utbildar certifierad hudterapeuter eller sjuksköterskor att arbeta med mesoterapi med apparat, utan nålar. 

 

Är det skillnad på injektionerna och hur långt ner i huden man jobbar?

Det finns olika vitamincocktail som annpassas till individuella behov. När man arbetar med klassisk teknik arbetar man ca 1-2 mm in i huden i översta derma, under ögon ca 0,5-1 mm. I mesoterapi utan nålar finns olika program i apparat, vitaminer  kommer in derma därför krävs liknande hygienisk vård efter den behandling som efter vanliga injektioner.

 

Behöver man smärtstillande när man gör en klassisk mesoterapi?

Ja, om man gör klassisk mesoterapi metod med injektioner.

 

Vilka passar Mesoterapi för tycker du?

I Mesoterapi används olika vitamincocktails sammansatta för att behandla åldrande, stressad, trött och fuktfattig hy samt hy med acneproblem. Behandlingen ger en fin lyster och återfuktar den på djupet. Vitaminer anpassas individuellt beror på kundens behov. 

Vad kan man behandla?

Den skapar en strålande hy genom att försiktigt och naturligt släta ut huden inifrån.I vetenskapliga studier har visats förbättra hudens egenskaper och kan användas för att föryngra huden i ansiktet, halsen, dekolletaget och ovansidan av händerna.

- Genom att tillföra hyaluronsyra återställer man fuktbalansen och förbättrar strukturen och elasticiteten i huden.

- biorevitalisering, hudföryngring. 

- kan förbättra hudens egenskaper i följande områden: Ansikte, Dekolletage och hals, Händer, armbåge, Innelår, lår, knä, rumpa, Magen, ärr.

- kan förbättra hudens egenskaper och reducera: Mörka ringar under ögon, Rynkor, Påsar

- Hårväxt och Håravfall.

 

Vad är fördelarna gentemot en vanlig ansiktsbehandling?

Fördelarna är att resultat blir mycket starkare. Och huden får vitaminer mycket djupare in i huden än vid vanliga ansiktsbehandlingar. Samt, när man använder klassisk teknik med injektioner får hud microskador och tvungen renovera sig och föryngra sig samtidigt med hjälp av  vitaminerna. Resultat är mycket stark.

 

Hur lång tid tar en behandling?

Ca 60 min om man behandlar hela ansikte.

Blir man svullen/röd etc efter behandlingen, hur snart kan man återgå till t.ex. arbetet? 

Efter behandling med apparat utan nålar kan förekomma en del rödnad som gå över inom kortstund. Kontraindikationer är allergi till nån sort vitaminer och hjärtproblem. Efter klassisk mesoterapi med injektioner: Små blåsor i huden kan uppkomma under själva behandlingen men de försvinner på några minuter. Viss smärta kan förekomma, men i liten omfattning och kan vid behov förebyggas med bedövande salva. Även blåmärken av mindre art kan förekomma, men de försvinner efter bara ett par dagar. Rödnad och svullnad efter behandlingen kan hålla i sig i upp till ett dygn. Allergiska reaktioner kan ske, men de är mycket sällan förekommande och övergående. Vi tar väl hand om dig och följer upp resultatet av behandlingen.

 

Hur ofta bör man göra en behandling?

Teknik och metod väljs vid problem och önskemål.Huden rengörs noga med bakteriedödande medel innan behandlingen påbörjas. En ampull innehållande bland annat hyaluronsyra, mineralsalter och vitaminer appliceras på huden. De aktiva ämnena arbetas sedan ner i huden med ett speciellt handstycke med en liten nål (en gång). Med mesoterapi arbetar terapeuten endast 1-2 mm ner i huden. Endast det hudparti som kräver behandling injiceras. Preparatet injiceras utmed rynkorna och därefter utefter rynkfårorna.

Det rekommenderas som kur 2-8 gånger med 7-10 dagar mellanrum.

Med den metod kan behandlas alla sorters rynkbildningar och veck. Passar till både ungdumar och vuxna.

 

Kan man bättra på effekten själv hemma?

Ja, absolut med vitamincockteil liknande serum och andra Yellow Rose produkter.

 

Varför tycker du att mesoterapi är så fantastiskt?

Mesoterapi är en behandlingsmetod som lyfter huden. 

Har du själv gjort en behandling och vad tyckte du? Vad får man för resultat?

Ja, regelbondet. Man få revatilisering av hela ansiktet alternativt händer eller andra behandlade delar och inte bara enstaka rynkor. Ger ett fantastiskt resultat.